Anodat metalike të bakritÇfarë 'Anode metalike bakri

A anoda metalike e bakrit është një nyje që lejon që rryma të rrjedhë në një pajisje elektrike. Zakonisht, por jo gjithmonë, është poli pozitiv i një qelize elektrokimike ku përqendrohen anionet (jonet e ngarkuara negativisht). Ka shumë lloje të anodës, të tilla si anoda e grafitit dhe anoda e aluminit. Anodat e bakrit janë të ndryshme nga këto sepse janë të specializuara në rafinimin e bakrit, një proces i njohur si shkrirja e bakrit.

Lëndët e para për anodet metalike të bakrit

Materiali i anodës së bakrit vjen nga dy vende; Bakri është një material i rafinuar ose i përdorur. Bakri i rafinuar shfaqet si bakër katodik sepse bakri rafinohet me elektrolizë (elektrikimi nga tretësira). Në këtë proces, bakri i shkumës (rreth 95% bakër) anodizohet; bakri i pastërtisë së lartë vendoset ngadalë në katodë dhe papastërtitë depozitohen si llum në fund të banjës së shtrimit. Ndotësit në llum përmbajnë hekur, squfur, telur, selen, ar, argjend, zink, arsenik dhe papastërti të tjera. Skrapi i bakrit prodhohet në mbarë botën, nga linjat e shërbimeve, linjat telefonike, transformatorët, gypat e ujit, linjat e autobusëve dhe burime të tjera. Materialet e tilla në përgjithësi grupohen dhe klasifikohen nga ai tregtar i mbeturinave. Disavantazhi i hekurishteve është se mund të kontaminohet. Të gjitha burimet e përmendura më parë përmbajnë çelik, kallaj, argjend dhe plumb. Metalet gjithashtu mund të përzihen gjatë klasifikimit dhe lidhjet e bakrit mund të ngatërrohen me bakër të pastër.  

Struktura e kokrrizave të anodës së metalit të bakrit

Struktura e kokrrizave është një karakteristikë thelbësore e anodës së bakrit. Kjo strukturë përcaktohet tërësisht nga prodhimi i anodës, dhe tani do ta diskutojmë këtë çështje. Hedhja e anodës së bakrit është metoda më e thjeshtë dhe me kosto më të ulët. Megjithatë, anoda e derdhur e bakrit nuk shfaq strukturën e imët dhe uniforme të kokrrizave që kërkohet për veshje të shkëlqyera. Shpejtësia më e lartë e derdhjes do të rrisë rendimentin, do të zvogëlojë kostot dhe do të rezultojë në përmasa më të mëdha të kokrrave dhe, për rrjedhojë, në strukturë më të dobët të kokrrave.

Prodhimi i anodës së metalit të bakrit

duhet trajtuar pas derdhjes. Zakonisht përfshin petëzimin e nxehtë, nxjerrjen e nxehtë ose falsifikimin e nxehtë Për të prodhuar anodën e bakrit me një strukturë kokrriza të imta. Kur bakri formohet në temperaturë të lartë dhe presion të lartë, struktura e kokrrizave modifikohet për t'u bërë e rafinuar dhe uniforme. Përveç anodës, bakri për procese të ndryshme kërkon gjithashtu një rrjet të mirë kokrrizash (tela, shiriti i autobusit, petë bakri dhe fletë). Prodhimi i bakrit anod Anodat e bakrit grumbullohen duke bluar një mineral bakri të quajtur kalkopirit (CuFeS2) dhe duke e përzier me ujë, vaj pishe dhe pentil furoat, një kripë që përdoret për të mbajtur përzierjen jashtë ujit. Ajri i kompresuar kalohet përmes varietetit për pastrim të mëtejshëm pasi të jetë bërë përzierja. Më pas, përzierja e kalkopiritit u kombinua me gur gëlqeror dhe rërë dhe u ngroh në rreth 2,300 ° F (1,110 ° C) në një furrë oksigjeni. Kur përzierja ngrohet, oksigjeni në furrë reagon me hekurin në kalkopirit për të krijuar oksid hekuri (II). Bakri ekziston ende në formën e sulfurit të bakrit, është një përcjellës i shkëlqyer elektrik. Dioksidi i squfurit prodhohet gjithashtu si nënprodukt në këtë proces.

Një aplikim tipik i anodës metalike të bakrit

 
  • Elektrik dekorativ
  • Komponenti elektronik
  • Rezistenca ndaj korrozionit të pjesëve të automobilave
  • Lidhës elektrik
  • Pajisjet e shpërndarjes
  • Municion
  • Monedha
  • Veshje me tela
 

përmbledhje

Thjesht, disa faktorë përcaktojnë cilësinë e procedurës së prodhimit të anodës së bakrit. Këto karakteristika përfshijnë pastërtinë e bakrit, strukturën e grimcave të imta, përmbajtjen dhe shpërndarjen uniforme të fosforit, si dhe pastrimin e duhur dhe paketimin dhe përgatitjen e anodës për përdorim. Prandaj, cilësia e anodës së bakrit duhet të jetë e rëndësishme për fabrikën e pllakave, sepse anoda e saktë e prodhimit: do të zgjasë jetën e shërbimit të banjës së pllakave. Më pak ndotje metalike; Pjesët e prodhuara nuk kanë ndjenjë të ashpër; llum; Kërkon më pak mirëmbajtje.