Anodat metalike të nikelitÇfarë është anoda metalike e nikelit

La anoda nikel-metal përdoret për elektrizim, një nga proceset e veshjes me nikel. Kjo anodë zakonisht formohet nga metali i pastër në një formë disku, siç është një topth ose një monedhë e vogël. Anodat e nikelit përdoren për vendosjen e nikelit në plastikë dhe metale të tjera. Kjo anodë është bërë zakonisht prej metali të pastër, i formësuar në formë disku si një topth ose një monedhë të vogël. Anodat e nikelit përdoren për vendosjen e nikelit në plastikë dhe metale të tjera. Për të zgjidhur problemin që një anodë e nikelit përdoret kur platimi transferohet në një nënshtresë në rastin e veshjes së nikelit.

Çfarë është elektrikimi?

Elektrikimi zbaton një rrymë elektrike në nikel në një objekt që do të vihet. Anoda është një elektrodë pozitive, dhe gjëja që do të vendoset është një elektrodë negative. I gjithë nikeli i hequr nga anoda ngjitet në objektin e veshjes. Sa më e trashë të jetë shtresa e nikelit e objektit që do të vendoset, aq më e rëndësishme është sasia e materialit të anodës së nikelit që përdoret në procesin e veshjes. Ekziston gjithashtu elektroliza e nikelit duke përdorur një reaksion kimik për veshjen e nikelit. Rezervuari i procesit është i mbushur me anodë katrore, të rrumbullakëta, pelet dhe disqe të anodës së titanit në një shportë. Ai është i mbushur me anoda katrore, të rrumbullakëta, guaskë ose disku. Është një praktikë standarde në industri që është përdorur në prodhim prej dekadash. Është metoda tradicionale e industrisë që është përdorur për dekada.

Aplikimet e anodës nikel-metal për rezistencë ndaj korrozionit

Elektrikimi bën që një rrymë elektrike të rrjedhë nëpër nikel për të rrafshuar objektin. Elektroda pozitive është një elektrodë pozitive dhe objekti që do të vendoset është një elektrodë negative. I gjithë nikeli i nxjerrë nga anoda e nikelit ngjitet në objektin që do të vendoset. Sa më e trashë të jetë shtresa e nikelit e sendit që do të vihet, aq më i rëndësishëm është materiali i anodës së nikelit që përdoret në procesin e veshjes. Ekziston gjithashtu një veshje me nikel pa elektronikë duke përdorur një reaksion kimik për të veshur nikelin. Anodat sakrifikuese janë bërë prej metali lehtësisht gërryes. Anodat sakrifikuese janë metale lehtësisht gërryese dhe zakonisht parandalohen nga korrozioni duke tërhequr grimcat që shkaktojnë kalbje. Metalet tipike të përdorura në anodat sakrifikuese përfshijnë aluminin, zinkun dhe magnezin.

Shirit metalik nikel Anode

Anodat e shufrave të nikelit janë një nga format më të vjetra sipas kërkesës, por përbëjnë një përqindje të vogël të të gjithë anodës së nikelit të përdorur për elektrik. Me kalimin e viteve, anodet e shufrave të nikelit janë mbledhur duke modifikuar teknologjinë dhe tani bëhen duke nxjerrë një shufër eliptike 3 inç në 12-14 këmbë. Anoda e shiritit të nikelit pritet sipas specifikimeve të përdoruesit përfundimtar. Anoda e shiritit të nikelit pritet sipas specifikimeve të përdoruesit përfundimtar, në mënyrë që grepi të mund të fiksohet në shiritin e anodës ose në shiritin e shtresës së lyerjes. Të tilla si kunja mund të lidhet me shiritin e anodës ose hekurudhën duke hapur vrimën dhe duke trokitur. Është instaluar në një rezervuar.

Përparësitë e anodës sulfide të nikelit

Avantazhi më domethënës i elektrodave negative të sulfurit të nikelit është se ato treten me një tension më të ulët se elektrodat negative të sulfurit jo-nikeli. Ka polemika nëse kjo do të çojë në kursime afatgjata të energjisë siç pretendohej fillimisht. Avantazhi i elektrodave të nikelit të trajtuara me sulfidim është se ato mund të zvogëlojnë përqendrimin e klorurit të nikelit në tretësirën e elektrikimit. Dhe jepni një film plating me stres të ulët të brendshëm. Në varësi të aplikimit të elektrikimit, përftimi i një filmi të veshjes me presion të ulët të brendshëm është një avantazh i madh.  

Konkluzioni i metalit të nikelit

Në mbyllje, elektrikimi me nikel është një qasje e rregullt tregtare, industriale dhe sjell përfitime të rëndësishme ekonomike. Anodat e nikelit janë të nevojshme për elektrikimin e nikelit. Elektrikimi i nikelit kërkon një anodë nikeli. Gjithashtu, përbërja ka ndryshuar me kalimin e kohës. Anodat e elektrizuara me nikel konsiderohen përgjithësisht si produkte, por anodet e nikelit të elektrizuara zakonisht konsiderohen si produkte, por ato priren të konsiderohen si produkte. Megjithatë, shumë teknologji kërkohen për prodhimin e tyre.