Pentahidrat klorur kallaji (IV), gunga

E RËNDËSISHME: Bleni me një ID të vlefshme të TVSH-së?
Ju lutemi na kontaktoni me email: info@widerangemetals.com për të vazhduar porosinë tuaj duke përdorur normën zero (0%) të TVSH-së.

Për klientët tanë, ne po ofrojmë mundësi për të arrini rezultatet më të mira duke përdorur materiale me cilësi të lartë. Ju keni mundësinë të blini një produkt cilësor me një gamë të gjerë përdorimesh, besojmë se ky produkt do të plotësojë të gjitha kërkesat tuaja.

Pentahidrati i klorurit të kallajit (IV) është një burim kallaji i pajtueshëm me kloruret. Biologjikisht, ajo shkakton një frenim të lehtë në aktivitetin katalitik të enzimës dehidrogjenazë alkoolike e mëlçisë së kalit (HLADH). Pentahidrati është zëvendësues i shkallës së tij anhidër në aplikimet ku prania e ujit është e lejuar. Historikisht, kloruri i stanit është përdorur si kimikate luftarake pasi formon tym të trashë HCl kur është në kontakt me ujin.

 

CAS nr. 10026-06-9
EINECS nr. 600-048-8
Formula molekulare SnCl4.5H2O
Pesha molekulare 350.6

Strukturë:  

 

Prodhimi:
Kloruri stanik prodhohet nga klorifikimi i kallajit metalik nga gazi klor.

 

Sinonimet:

Pentahidrat i klorurit staniku [UN2440] [Korroziv]
Pentahidrat klorur kallaji (IV).
Pentahidrat tetraklorostanan
MFCD00149864
kallaj (iv) tetraklorur pentahidrat
EINECS 231-588-9
Stanan, tetrakloro-, hidrat (1:5)
tetraklorostanani, pentahidrat

 

Aplikimet:
Pentahidrati i klorurit stanik ka përdorime të ndryshme përfundimtare:
Në prodhimin e Xyrogel që aplikohet në censurat e gazit në gjendje të ngurtë
Në përgatitjen e filmave të hollë të oksidit të kallajit indium për industrinë gjysmëpërçuese
Si e zakonshme në ngjyrosjen e rrobave
Si oksidues i ngjyrave acidike dhe pas trajtimit të ngjyrave aniline
Ai jep komponime organo kallaj (SnR4) kur trajtohet me reagentin Grignards
Si katalizator në acilimin e tiofenit në 2-acetiltiofen
Si reaktant në prodhimin e API-ve dhe agrokimikateve
Si katalizator në prodhimin e polistirenit
Si dezinfektues shumë efikas
Në veshjet përçuese, polimere, rrëshira dhe konservues druri

 

Stabilitetit: E qëndrueshme, por mund të dekompozohet në kontakt me lagështinë ose ujin. I papajtueshëm me acide të forta.

Tretësira në ujë: i tretshëm

 


Jeni klient nga Bashkimi Evropian? Dhe blerja me një ID të vlefshme të TVSH-së?
Ju lutemi na kontaktoni me email: info@widerangemetals.com për të vazhduar porosinë tuaj duke përdorur normën zero (0%) të TVSH-së.

 

Çfarë duhet të dini për klorurin stanik

Emri klorur stanik është relativisht i panjohur për shumë njerëz, veçanërisht në krahasim me përbërjet e tjera inorganike. Shumica e njerëzve e kanë thelbin kur dëgjojnë fjalën "klorid". Sidoqoftë, ai tregon vetëm përbërësit dhe jo përdorimin.

Komponimi njihet edhe si kallaj iv klorur pentahidrat. Kështu që ju mund ta keni dëgjuar ose njohur me emrin tjetër. Për t'u siguruar, mund të kontrolloni dy herë me formulën molekulare dhe regjistrin CAS. Artikuj të shumtë mund të duken apo edhe tingëllojnë njësoj me një shikim, por kjo kërkon kujdesin e duhur të përdoruesit dhe të kuptuarit e asaj që ata kanë në dorë. Nuk ka asgjë të keqe të kontrollosh disa herë, të sigurosh përbërjen dhe shkallën e saktë kimike.

Çfarë është kloruri Staniku?

Ky përbërës është i pangjyrë me një erë të fortë. Disa nga format më të zakonshme janë të lëngshme, por janë gjithashtu të zakonshme në formë të ngurtë. Në formë solide, emri ndryshon në pentahidrat klorur staniku për të treguar se ka nevojë për rihidrim përpara përdorimit. Në çdo rast, është një kimikat i rrezikshëm që është i rrezikshëm kur gëlltitet dhe thithet.

Meqenëse është i tretshëm në ujë, kloruri stanik zakonisht largohet nga laboratori tashmë si një zgjidhje ose pjesë e përbërjeve të tjera. Një nga më të zakonshmet është në prodhuesit e gjysmëpërçuesve. Kloruri stanik gjithashtu ka veti të mira përcjellëse.

Por një nga përdorimet që shumë njerëz do të vënë re është se kloruri i stanit mori pjesë në luftë si një armë kimike. Duke qenë se është i tretshëm në ujë, vendosja e klorurit stanik në ujë do të krijojë një gaz të trashë helmues që nuk do të lërë gjurmë.

Strukturë kallaj iv klorur pentahidrat 

Struktura molekulare e kallaj iv klorur pentahidrat është SnCl4.5H2O. Shumë njerëz shpesh ngatërrojnë klorurin e stanit me klorurin stanik. Të dy kanë formula dhe emra të ngjashëm. Sidoqoftë, kloridi Stannik ka katër gjendje oksidimi të tines, ndërsa stani ka vetëm dy. 

Për t'u siguruar që zgjidhni përbërjen e duhur kimike, mund të shikoni numrin e regjistrit CAS, pasi çdo përbërës ka një regjistër të ndryshëm. Per formula e pentahidratit të klorurit iv të kallajit, numri CAS është 10026-06-9. 

Përbërja rezulton nga ngrohja e gazit të klorit dhe kallajit në 115 gradë Celsius ose 239 Fahrenheit. Kloruri Staniku është i zakonshëm si lëng, por ngrirja në 33 celcius do ta ngurtësojë përbërjen. Ngrirja e përbërjes do të japë klorurin izostruktural SnBr4. Një formë tjetër e zakonshme është forma pentahidrate. Duke qenë në formë hidrati jep strukturën e molekulës shtesë të ujit që lidh molekulat e tjera përmes hidrogjenit.

Sinteza organike

Konsensusi për përbërjet organike dhe inorganike është mbi ekzistencën e atomit të karbonit. Komponimi organik ka karbon, dhe ai inorganik jo. Por edhe duke qenë një përbërës inorganik, kloruri stanik mund të ndihmojë në sintezën organike.

Përdorimi më i zakonshëm është në reaksionet Friedel-Craft. Natyra përcjellëse e bën klorurin stanik një tjetër zgjedhje popullore për procesin e acetilimit. Si një nga katalizatorët e njohur të acidit Lewis, SnCl4 është shumë i dobishëm për acetilimin e tiofenit. Shumica e laboratorëve zgjedhin klorurin e aluminit si katalizatorin e tyre, por shumë prej tyre zgjedhin klorurin stanik kur synojnë të përfshijnë procesin e nitrimit.

Klorur pentahidrat  Përdorimi industrial

Përdorimi më i zakonshëm për pentahidrat klorur staniku është në industritë e prodhuesve të përçuesve. Industritë e shumta të pllakave përdorin këtë klorur në procesin e tyre të prodhimit. Përbërja është reagimi i metalit të kallajit dhe gazit të klorit në 115 gradë Celsius. Prandaj, ka natyrë të mirë përcjellëse.

Një industri tjetër që përdor klorur staniku është katalizatori dhe stabilizuesit e polimerit. Industritë masive në nanopllakë dhe konservues shpesh përdorin klorur stanik edhe më shumë kur kanë përgatitjen e veshjes SnO2 në proces.

Nga ana tjetër, kloruri i stanit është i zakonshëm në industrinë e mëndafshit dhe tekstilit. Kompani të shumta po përdorin këtë përbërje për të peshuar ngjyrën në prodhimin e tekstilit. Ai gjithashtu vepron si një qetësues dhe stabilizues për bojën. Prandaj, ngjyra do të ngjitet më gjatë dhe më mirë.

Industria gjithashtu sheh shpesh hemi pentahidrat klorur kadmiumi si një nga përbërjet që përpunojnë me klorur stanik. Ky kimikat shtesë vepron si një përbërje që e përcjell mirë elektricitetin. Prandaj, është e zakonshme të shihet ky kombinim në industrinë e automobilave dhe prodhuesit e pajisjeve elektronike.

Përdorimi i hulumtimit

Historikisht, përbërja është një nga përbërësit jetik për prodhimin e bombës atomike. Dhe duke qenë se është i tretshëm në ujë, ai ka edhe më shumë rreziqe për publikun. Prandaj, çdo kompani që prodhon këtë kimikat kufizon rreptësisht shitjet në organizata dhe universitete të ligjshme. Kushdo që kërkon të blejë do të duhet të fusë informacionin e lidhjes së tij dhe të bëjë që kompania ta verifikojë atë. Për të mos përmendur se sa e lehtë është të ngatërroni përbërjen me komponime të tjera kimike, siç është kloruri i stanit.

Për momentin, laboratorët e fizikës dhe kimikateve po eksplorojnë përbërjen për të gjetur përdorim të ri. Ata janë në kërkim të një përdorimi që është i shkallëzueshëm dhe i sjell përfitim publikut në të njëjtën kohë. Disa nga përdorimet aktuale janë falë kërkimeve të pandërprera në të kaluarën.

Pentahidrat i klorurit stanik  përdorime të tjera

Bazuar në histori, përbërja nuk është vetëm për qëllime industriale dhe kërkimore. Çdo organizatë apo laborator që kërkon klorur staniku pentahidrat blej mund të organizohet me shitësin e palës së tretë ose drejtpërdrejt me prodhuesin për të marrë këtë përbërje. Ata do të kërkojnë që organizata të dorëzojë prova dhe të sigurojë legjitimitetin e saj.

Ligji për shitjen e kimikateve është kufizues pasi produkti nuk mund të transportohet si produktet e zakonshme për shkak të paralajmërimeve të rrezikut. Njohuritë e nevojshme për trajtimin gjatë dhe pas transportit janë gjithashtu thelbësore për të gjithë të përfshirë.

Siguria dhe shitja e pentahidrat klorur kallaji

Për shkak të natyrës së saj të rrezikshme, ju duhet të trajtoni pentahidrat klorur staniku me kujdes të shtuar. Përdorni njësinë e nevojshme të sigurisë për të parandaluar çdo aksident. Ka disa kompani ose faqe interneti që ofrojnë Klorur kallaji pentahidrat i lirë. Nëse është kështu, ju duhet të pyesni për më shumë informacion. Mos harroni se ka disa klasa të përbërjeve kimike. Sigurohuni që të zgjidhni cilësinë që i përshtatet qëllimeve tuaja. Dhe kjo vlen njësoj për hemi pentahidrat klorur kadmiumi

Shumica e kompanive ofrojnë çmime konkurruese, por me koston e sigurisë dhe notës së klientëve. Është diskrecioni i klientit të kuptojë se çfarë ka porositur dhe çfarë ka nevojë, duke qenë se ata tashmë kanë njohuri të mjaftueshme se si të trajtojnë kimikatet e rrezikshme si kloruri i stanit.

 

32.00 - 1,270.00 përjashtuar. TVSH