Pluhurat metalike prej tunxhiPluhur metali tunxhi

  Pluhurat e metaleve prej tunxhi janë lidhje të përbëra nga bakri dhe zinku. Përdoret në industri të ndryshme si elektronika për shkak të koeficientit të tij jashtëzakonisht të ulët të fërkimit, rezistencës së shkëlqyer ndaj korrozionit dhe përçueshmërisë termike. Sipërfaqja e tunxhit/Soshitja Ashtu si me shumë pluhura metalikë, dendësia e pluhurave mund të shkaktojë probleme në pastrimin e pluhurave prej bronzi. Pluhurat e metaleve të rënda grumbullohen në ekran në makineritë konvencionale të sitës, duke shkaktuar bllokim dhe nganjëherë reduktohet efikasiteti i sitës.

Pronë fizike

Ekziston një shumëllojshmëri e gjerë e shpërndarjes së madhësive, të tilla si granula, pluhura, shirita dhe tela.

Pronat kimike

Aliazh standard i përfaqësuar nga Brass Metal & Powder  
 1. a) Cu=55%/Zn=45%.
 2. b) Cu=65/Zn=35%.
 3. c) Cu = 70%/Zn = 30%,
 4. d) Cu = 80%/Zn = 20%,
 5. e) Cu=85%/Zn=15%
 6. f) Cu = 90%/Zn = 10
 

Lloji i metalit bronzi

 • Tunxh Admiralty përmban 30% zink dhe 1% kallaj, dhe ai shtyp dezincifikimin në shumicën e mjediseve.
 • Lidhja e Aich përmban 60.66% bakër, 36.58% zink, 1.02% kallaj dhe 1.74% hekur. Është i shkëlqyeshëm në rezistencën ndaj korrozionit, fortësinë dhe qëndrueshmërinë dhe është projektuar për anije. Përdorimi i tij unik është mbrojtja e pjesës së poshtme të anijes, por kohët e fundit ajo është bërë më pak e popullarizuar për shkak të zhvillimit të mbrojtjes katodike. Pamja e saj i ngjan arit.
 • bronzi α me një përmbajtje zinku prej 35% ose më pak është i lakueshëm, mund të punohet në të ftohtë dhe përdoret për shtypje dhe falsifikim. Ka një dizajn kristal kub të përqendruar në fytyrë dhe ruan vetëm një fazë. Prince metali është një lloj bronzi α me 75% bakër dhe 25% zink. Ai u përdor si një imitim i arit për shkak të ngjyrës së tij të bukur të verdhë dhe u emërua pas Rupert të lumit Rhine.
 • Α-β Brass (Man metal), i quajtur edhe tunxh i dyfishtë, përmban 35-45% zink dhe është i përshtatshëm për përpunim të nxehtë. bronzi αβ zakonisht punohet në nxehtësi.
     

Specifikimi i pluhurit të metalit tunxh

 
 • Pluhurat metalike prej tunxhi përdoren për materialet e fërkimit, ingranazhet, rrotat, dadot, valvulat, lidhësit, pajisjet, cilindrat e kyçjes, bulonat e shulës, kompletet e automobilave, furnizimet ushtarake
 • Tunxh pluhur ka cilësi të mirë, përmbajtje të ulët acidi dhe pastërti të lartë.
 • Uji i atomizuar Pluhur tunxhi, Pluhur tunxhi me difuzion para-aliazh
 • Pamja e pluhurit prej bronzi: Ngjyra uniforme, e artë, e papërcaktuar
 • Karakteristikat e pluhurit të tunxhit: Përmbajtja e Zn në pluhur bronzi ndikon shumë në vetitë mekanike dhe punueshmërinë.
 • Pluhuri i tunxhit gjithashtu ndikon në përçueshmërinë elektrike, përçueshmërinë termike dhe densitetin. Ne prodhojmë pluhur bronzi sipas kërkesave të klientëve dhe mund t'u përgjigjemi në mënyrë fleksibël porosive për përbërjen kimike dhe madhësinë e grimcave.
 • Procesi i prodhimit të pluhurit të tunxhit: fletë bakri elektrolitik - shkrirja - ujë Atomizim – Tharje
 • Pjekja Crash Sieving Paketimi përzierje
 • Aplikimet e tunxhit pluhur metalurgji pluhur, fërkim, kundër fërkimit, vegla diamanti, brumosje dhe kimi

Pluhurat metalike prej tunxhi Përfundim

Pluhuri i hollë dhe i pastër i bronzit përdoret si lëndë e parë për derdhjen e ftohtë në derdhjen e rrëshirave të tilla si poliesteri, epoksidi dhe rrëshirat poliuretani me derdhje të shpejtë për të krijuar pamjen dhe ndjesinë e bronzit të vërtetë metalik. Më tej, ajo shtohet në një sasi të konsiderueshme në një përzierje rrëshirë dhe përdoret si mbushës për të rritur densitetin dhe përçueshmërinë termike të materialit të derdhjes. Derdhja e ftohtë është një term që përdoret për të përshkruar përzierjen e pluhurit metalik në rrëshirë për të krijuar derdhje me një pamje metalike. Derdhja e rreptë e metaleve është një proces i shpejtë dhe shumë më i lirë se derdhja e metaleve të shkrirë (metoda e dyllit të humbur).