Pluhurat metalike prej bronzi
Pluhur metali bronzi

  Keni dëgjuar për bonzin, por çfarë është pluhuri metalik i bronzit? Pluhurat metalike prej bronzi prodhohen nga bakri i rafinuar, lidhje të ndryshme bakri/zinku dhe alumini. Duke ndryshuar përmbajtjen e bakrit dhe zinkut të aliazhit, është e mundur të bëhet ari me nuanca të shumta. Pluhur metali prej bronzi ka një natyrë të krisur. Pavarësisht se sa e mirë është, struktura e grimcave mbetet e lëmuar. Vetëm bakri dhe zinku i cilësisë më të lartë përdoren për të ruajtur këtë strukturë. Prandaj, pluhuri i bronzit përmban vetëm një sasi të vogël plumbi dhe metale të ngjashme për shkak të dizajnit të tij. E bërë nga bakri i pastër, zink dhe alumini i pastër, nuk është toksik dhe nuk dëmton shëndetin tuaj.  

Historia e bronzit

  Zbulimi i bronzit i ka lejuar njerëzit të bëjnë produkte metalike komplekse dhe të qëndrueshme që më parë ishin të pamundura. Materialet e ndërtimit si veglat prej bronzi, armët, forca të blinduara dhe pllakat dekorative ishin më të ndërlikuara dhe më të qëndrueshme se ato prej guri ose bakri ("Periudha e përdorimit të arit dhe gurit"). Fillimisht, bronzi u krijua nga bronzi arseniku i prodhuar nga bakri dhe arseniku, ose nga minerali i papërpunuar ose i përzier artificialisht i bakrit dhe arsenikut, por mbetjet më të vjetra të njohura janë ato të bëra në pllajën iraniane në mijëvjeçarin e 5-të para Krishtit.  

Klasifikimi i pluhurit të metalit të bronzit

  Në varësi të grimcave, pluhuri i bronzit ndahet në pluhur bronzi 200 rrjetë, pluhur bronzi 400 rrjetë, pluhur bronzi 600 rrjetë, pluhur bronzi 800 rrjetë dhe pluhur bronzi 1000 rrjetë. Sa më e madhe të jetë rrjeta, aq më e vogël është madhësia e grimcave dhe aq më e lartë është mbulimi i sipërfaqes. Pluhur bronzi 200 rrjetë përdoret për printimin e pëlhurave ari, shtypjen e shpejtë. Pesha e lehtë dhe prekja e lartë metalike e karakterizon gjithashtu atë. Pluhuri i bronzit 400 rrjetë është gjithashtu i përshtatshëm për printim rrjete, letër-muri dhe bojë dhe përzierje në plastikë. Pluhuri prej bronzi me rrjetë 600 përdoret për pëlhura ngjyrë ari, printime në ekran dhe veshje artizanale.  

Aplikimet e pluhurit të bronzit

 

Industria e Shtypjes

  Shitet pluhur bronzi në printimin e letër-muri, ekran mëndafshi për dizajnin e letrës, xhamit, pëlhurës, lëkurës, etj., pullave të nxehta për të transferuar thekon në role për të stampuar dhe stampuar, bojë, etj. Shërbimi kryesor i njollave prej bronzi ari është në industrinë e printimit. Përfitimi i menjëhershëm i pigmenteve prej bronzi ari është në industrinë e shtypjes, që përdoret për shtypjen e gravurës dhe shtypjen e shkronjave. Printimi i gravurës përdoret gjerësisht në plastikë, piktura, paketa luksoze, guaska cigaresh, printime letrash me vlerë, etj., për shkak të shkëlqimit të tij të shkëlqyer metalik, kontrastit me subjektin dhe efekteve dramatike.

Shtypja e pëlhurave

rrjetë 800 pluhur metali bronzi përdoret për printimin e pëlhurave, llak me bojë plastike dhe për qëllime të bojës së letër-muri plastike, ujore dhe jo ujore. Pluhur bronzi 1000 rrjetë përdoret për prodhimin e ngjyrave me shkëlqim të lartë, spërkatje të bojrave ngjitëse, materialeve të drurit, bojrave të printimit të ekranit, bojrave prej gome. Dallohet nga shkëlqimi i shkëlqyer dhe i lartë. Pluhuri prej bronzi me rrjetë 1200 përdoret në bojëra printimi, bojëra, plastikë, bojëra për ekranin e mëndafshit dhe më shumë. Pluhur bronzi 150 rrjetë ka performancë të shkëlqyer, shkëlqim të ndritshëm dhe stabilitet. Prandaj, mund të përdoret për të prodhuar bojëra printimi offset në kanaçe.

Pluhur bronzi rezistent ndaj korrozionit (Lloji R)

Rezistenca ndaj nxehtësisë është e saktë si ajo e pluhurit tipik të bronzit, por rezistenca ndaj erozionit është pak më e mirë se ajo e pluhurit të zakonshëm të bronzit. Pluhur metali bronzi përdoret për letër-muri dhe produkte tekstili sepse parandalon zbardhjen pas printimit dhe lyerjes dhe parandalon xhelatimin e automobilave.  

Përfundim

  Nëse nuk keni buxhet të mjaftueshëm për të përdorur fletë ari natyrale, dëshironi të krijoni një strukturë prej ari. Pluhuri metalik i bronzit është një material shumë i gjithanshëm. Mund të përzihet me mediume të tjera si bojë ose të lyhet me përqendrime të ndryshme sipër. Edhe njerëzit që kanë mundësi të përdorin fletë ari ndonjëherë përdorin pluhur bronzi si fletë ari. Është e lehtë për t'u kontrolluar dhe mund të japë një përshtypje shumë më të sheshtë dhe të qëndrueshme se fletët e arit. Është zgjidhja perfekte kur keni nevojë për një përfundim uniform.