Pluhurat metalike prej argjendi
Pluhur metali argjendi

  Pluhur metali argjendi prodhohet me metodën e reduktimit kimik duke përdorur nitratin e argjendit si lëndë të parë fillestare, hidroksidin e natriumit ose hidroksidin e amonit si reaktant dhe formaldehidin si agjent reduktues. U hetuan efektet e ndryshimeve në raportin e nitratit të argjendit ndaj përqendrimit bazë në vetitë e mikrogrimcave të argjendit. Dimensioni i grimcave dhe figura e pluhurit të metalit të argjendit vareshin nga raporti molar i nitratit të argjendit me një bazë dhe nga vetitë e tokës.

Historia e argjendit

Argjendi ishte i njohur për qytetërimin e tij të lashtë. Argjendi është një metal i lëmuar, i formësuar me një shkëlqim të veçantë. Gjithashtu, përçueshmëria termike dhe përçueshmëria elektrike janë më të lartat midis metaleve. Argjendi zakonisht gjendet në një mineral të vetëm ose në xehe që përmbajnë sulfide dhe arsenik, i cili më pas rikuperohet si cianid dhe më pas reduktohet në metal në një tretësirë ​​ujore duke përdorur zink. Megjithëse metalet e pastra janë të qëndrueshme ndaj ujit dhe oksigjenit, ato gërryhen nga komponimet që përmbajnë squfur në ajër, duke formuar një shtresë karakteristike të zezë të sulfurit të argjendit.

Vetitë fizike të Sliver

Argjendi metalik është i disponueshëm në forma të tilla si të shtëna, copa, pluhura, nanogrimca, Nanopluhur, thekon, fletë metalike, tela dhe tuba. Klasat e mëposhtme janë në dispozicion për argjendin pluhur:  
  • Argjendi pluhur 81-451 është një pluhur argjendi sferik me pastërti të lartë dhe me densitet të lartë i prodhuar me metodën e atomizimit. Duke shoshitur 325/450 rrjeta, madhësia e kokrrës është 32-45 mikron.
 
  • Argjendi pluhur 81-637 është një pluhur argjendi sferik me pastërti të lartë dhe densitet të lartë i prodhuar me metodën e atomizimit. Madhësia e grimcave është 20-45 μm dhe mund të aplikohet në një sitë rrjetë 450/635.
 
  • Silpowder 305 është një pluhur argjendi i precipituar kimikisht, me madhësi nën mikron, me pastërti të lartë dhe shumë të shpërndarë. D50=1 mikron.
   

Aplikimet e pluhurit të pastër argjendi

 

Shtypni dhe lidhni

Pluhur argjendi i pastër me madhësi mesatare të vogël të kokrrizave përdoret për shtypjen dhe lidhjen e objektivave spërkatës, depozitimin kimik të avullit (CVD) dhe depozitimin fizik të avullit (PVD) (depozitimin termik, depozitimin e rrezeve elektronike (E-Beam), depozitimin organik në temperaturë të ulët, depozitimin e shtresës atomike (ALD), dhe depozitimi i avullit kimik organometal (MOCVD).  

Trajtim me sipërfaqe të lartë

Pluhurat janë gjithashtu të dobishëm për të gjitha aplikimet që kërkojnë sipërfaqe të larta, të tilla si trajtimi i ujit, qelizat e karburantit dhe qelizat diellore. Nanogrimcat gjithashtu arrijnë një sipërfaqe shumë të lartë. Madhësia mesatare e grimcave të pluhurave tona standarde varion nga -325 rrjetë, -100 rrjetë, 10 deri në 50 mikron dhe nën mikron (<1 mikron). Ne ofrojmë gjithashtu disa materiale në shkallë nano. Argjendi prodhohet gjithashtu në përbërje të tilla si shufra, shufra, copa, fishekë, disqe, granula, tela dhe okside. Forma të tjera janë gjithashtu në dispozicion sipas kërkesës.

stoli

Bizhuteri, produkte argjendi, elektronikë, kontakte elektrike, mbushje aliazhesh dentare, përpunim fotografish, bateri, lidhje saldimi dhe brazimi, sterilizimi me ujë, etj.

Fotografi

Pluhur argjendi është një metal i çmuar dhe kripërat e tij halide, veçanërisht nitrati i argjendit, përdoren gjerësisht në fotografi. Aplikimet e tij kryesore përfshijnë fotografinë, industrinë elektrike dhe elektronike, sendet shtëpiake, bizhuteritë dhe pasqyrat.

Reagimi me Dritën

Bromidi i argjendit dhe jodidi i argjendit reagojnë ndaj dritës. Kur drita aplikohet në filmin e veshur me këto komponime, një pjesë e joneve të argjendit bëhet një bërthamë e vogël dhe kthehet në metal, dhe kur filmi zhvillohet me një agjent reduktues, argjendi tjetër ngjitet në trup. Kur negativi arrin densitetin e dëshiruar, bromidi i paprekur i argjendit ose jodidi i argjendit shpërndahet në një agjent fiksues për të hequr dhe lënë një imazh.

Industria Elektrike

Pluhuri i pastër Silver përdoret gjithashtu në industrinë elektrike, me bojë argjendi të përdorur për qarqet e printuara dhe kontakte elektrike argjendi të përdorura për tastierat kompjuterike. Meqenëse argjendi ka aktivitet katalitik, ai është i përshtatshëm për reaksione oksidimi. Përdoret gjithashtu në stomatologji, bateritë zinku me kapacitet të lartë dhe jetëgjatësi.  

Linjat e fundit

Pluhurat metalike prej argjendi janë të përshtatshme për lidhjen përçuese dhe termike të saldimeve të ngurtësuara nga ambienti, si rezonatorët kuarci, detektorët piroelektrikë me rreze infra të kuqe, qeramika piezoelektrike, potenciometrat, tubat e ndezjes, mburojat dhe riparimi i qarkut. Pluhur argjendi metalik i konvertuar në pastë argjendi me temperaturë të ulët për çelësat e membranës me bazë PET dhe pllakat fleksibël të qarkut.