Pluhurat metalike të bakrit
Çfarë janë pluhurat e metaleve të bakrit

Është një shkëlqim pluhur që ka ngjyrë portokalli-kuqe dhe përdoret gjerësisht në metalurgjinë e pluhurit. Bakri është një metal shumë përçues, dhe kjo është arsyeja pse ai ka shumë përdorime në metalurgjinë e pluhurit. Metalurgjia e pluhurit kërkon më pak përpunim dhe mund të prodhojë lidhje më të mira metalike. Redukton gjithashtu sasinë e mbeturinave të ndërtuara. Këta faktorë bëjnë pluhur metalik bakri një material efikas për përdorim në pastën përçuese të nxehtësisë, formimin kimik, produktet e fërkimit, kushinetat, pjesët elektrike, etj. Pluhuri i grimcuar i bakrit mund të ketë cilësi të ndryshme si madhësia e poreve, pastërtia, mënyra e prodhimit, dendësia, përbërja, madhësia e grimcave etj.

Aplikimet e pluhurit metalik të bakrit


Pluhuri i bakrit është i dobishëm në industri për prodhimin e shumë produkteve.
  • Komponentët e sinterizuar: Pluhur metalik bakri përdoret për prodhimin e komponentëve të sinterizuar. Rreth 80% e pluhurit të bakrit dhe pluhurit të çelikut përdoren në prodhimin e produkteve të sinteruara. Produktet e sinterizuara ofrojnë liri dizajni. Ju në thelb merrni një myk. Bëni një pastë prej bakri. Injektoni brenda kallëpit dhe lëreni të forcohet. Pas kësaj, ajo forcohet më tej për shkak të ngrohjes në një furrë. Ai jep një përbërës të shkëlqyeshëm të sinterizuar. Në industritë e automobilave, bakri dhe pluhurat e tjerë metalikë përdoren për të bërë dizajne komplekse dhe pjesë të hershme si tufa dhe kushineta.
  • Saldim: Pluhurat metalike të bakrit, medaljet e bronzit dhe pluhurat e metaleve prej bronzi përdoren për ngjitjen e pjesëve të çelikut dhe përbërësve të tjerë të aliazhit të bakrit. Ato përdoren si material mbushës për të lidhur dy ose më shumë pjesë metalike. Ato aplikohen në formë të lëngshme. Ata ndërveprojnë me metalin bazë dhe prodhojnë një bashkim të fortë dhe të mbyllur.
  • kimikatet: Pluhur metalik bakri prodhon kimikate si kripërat e bakrit dhe difenil. Sulfati i bakrit dhe nitrat bakri prodhohen duke përdorur pluhur bakri.
  • Produktet e fërkimit: Një numër i konsiderueshëm i produkteve të fërkimit janë një pjesë thelbësore e jetës sonë të përditshme, të tilla si tufat dhe sistemet e frenave të përdorura në të gjitha llojet e automjeteve, duke filluar nga makinat tek avionët. Pluhur metalik bakri përdoret në prodhimin e këtyre produkteve të fërkimit.
  • Pasta përçuese termike: Bakri është një përcjellës i mirë i nxehtësisë dhe i rrymës. Përçueshmëria e tij termike përdoret në pajisje të tilla si bobinat ftohëse, radiatorët, bobinat e ngrohjes dhe më shumë. Pluhur bakri përdoret për të mbushur boshllëqet midis dy sipërfaqeve. Ajo vepron si një paste përçuese termike dhe transferon nxehtësinë nga një karakter në tjetrin.
  • Produkte me magnet të butë: Magnetët e butë mund të magnetizohen dhe demagnetizohen lehtësisht. Ato përdoren në shumë pajisje si transformator, makinë rrotulluese, makinë elektrike, elektromagnet, etj. Këta magnetë të butë të vlefshëm prodhohen duke përdorur metalurgjinë e pluhurit të bakrit.
  • Veshje sipërfaqësore: Pluhur metalik bakri metalurgjia përdoret gjithashtu në procesin e veshjes së sipërfaqes. Procesi i saktë i veshjes mund të ndryshojë me ndryshimin e qëllimit të veshjes. Ju mund të bëni Veshje me bazë rrëshirë, spërkatje termike ose edhe më shumë.
  • Printimi në pluhur bakri: Pluhur bakri përdoret edhe në shtypje. Ekzistojnë bojëra me bazë bakri të cilat përdoren për shkak të shkëlqimit të tyre. Disa bojëra përdoren për shkak të përçueshmërisë së tyre. Në prodhimin e këtyre bojrave dhe bojrave të specializuara, bakri kombinohet me lidhës.

Përfundim pluhur metalik i bakrit:

La Pluhur metalik bakri ka një ngjyrë të kuqe-portokalli me shkëlqim dhe është shumë përçues termik dhe elektrik. Ka shumë përdorime në metalurgjinë e pluhurit. Përdoret për të prodhuar magnet të butë, bojëra me bazë bakri, bojëra, kimikate dhe përbërës të sinterizuar. Përdoret shumë edhe në brumosje për bashkimin e pjesëve të ndryshme. Përdoret gjithashtu në veshjen sipërfaqësore dhe produktet e fërkimit, dhe shumë të tjera.