Anoda zinku 200x100x10mm 1.400kg Zn min. 99.995%

E RËNDËSISHME: Bleni me një ID të vlefshme të TVSH-së?
Ju lutemi na kontaktoni me email: info@widerangemetals.com për të vazhduar porosinë tuaj duke përdorur normën zero (0%) të TVSH-së.

Anodë metalike zink 200x100x10mm

Për klientët tanë, ne po ofrojmë mundësi për të arrini rezultatet më të mira duke përdorur materiale me cilësi të lartë. Ju keni mundësinë të blini një produkt cilësor me një gamë të gjerë përdorimesh, besojmë se kjo anodë metalike zinku do të plotësojë të gjitha kërkesat tuaja.

Vendi i origjinës: BE

Zn min. (%) 99.995

CAS Nr. 7440-66-6

Pesha dhe anodë madhësia: 1.400 kg. / 200x100x10mm

Gjithashtu ne kemi përmasa të ndryshme të anodës Zn në ofertë.

Ky është zink me pastërti të lartë që mund të përdoret në çdo aplikim ku kërkohet zink.

Specifikimet e anodës metalike të zinkut 200x100x10mm:

Zn min. (%) 99.995

(Fe) : 0.002% Maks
(Pb) : 0.003% Maks
(Sn) : 0.001% Maks
(Cd) : 0.003% Maks
(Cu) : 0.001% Maks
(Al) : 0.001% Maks

 

Elektrogalvanizimi i zinkut:

Anoda metalike e zinkut përdoret për galvanizimin e metaleve duke përdorur elektrogalvanizimi metodë.
Veshja mbrojtëse elektrogalvanizuese është deri tani mënyra më e popullarizuar për të mbrojtur sipërfaqet metalike nga korrozioni metalik.
Me ndihmën e një anode zinku, në sipërfaqen metalike formohet një shtresë e hollë zinku, e cila mbron metalin nga korrozioni.

Armiku më i madh i të gjitha llojeve të metaleve është ndryshkja dhe gërryerja. Efekti gërryes i ndryshkut është shumë shkatërrues. Raportet nga institute të ndryshme tregojnë se kostoja e humbjeve në nivel global është rreth 1 trilion euro.

Industritë e prekura nga ky efekt shkatërrues i ndryshkjes përfshijnë prodhimin, prodhimin, transportin, etj.

Qëllimi themelor i elektrikimit me zink është të mbrojë metalet nga ndryshku ose korrozioni.

Veshja e zinkut shërben si mbrojtje fizike e cila parandalon ndryshkun të ndikojë në sipërfaqen e metalit.

Nëse keni kërkesa të veçanta:

Thjesht na kontaktoni dhe ne do të përpiqemi t'ju ndihmojmë për të gjitha pyetjet tuaja. Ne punojmë me furnitorë brenda dhe jashtë Bashkimit Evropian, ne kemi një mundësi për t'ju ofruar shumë më tepër opsione në fushën e anodave metalike, gjithashtu edhe forma të ndryshme metalike si pudrat metalike.


Jeni klient nga Bashkimi Evropian? Dhe blerja me një ID të vlefshme të TVSH-së?
Ju lutemi na kontaktoni me email: info@widerangemetals.com për të vazhduar porosinë tuaj duke përdorur normën zero (0%) të TVSH-së.

Kuptimi i anodës së zinkut

anoda e zinkut është një lloj i veçantë i anodës sakrifikuese që përdoret për mbrojtjen katodike kundër korrozionit. Gjithashtu kategorizohet si anodë galvanike, ndërsa të tjerat janë prej magnezi ose alumini. Është një potencial i rëndësishëm reduktimi negativ, i cili është më negativ sesa vetëm metali që duhet mbrojtur, gjë që i jep atij karakteristikat e tij mbrojtëse. Për të ndaluar gërryerjen e strukturës mbrojtëse metalike, kimikatet oksiduese që shkaktojnë gërryerjen e metaleve, oksidojnë këtë anodë në vend të strukturës metalike të mbrojtur.

Këto materiale quhen anoda sakrifikuese edhe pse ato gjenerojnë elektrone që gërryejnë ngadalë anodën në vend të vetë metalit të ngarkuar më pak negativisht.

Më shumë rreth anodës së zinkut

Zinku është një metal jashtëzakonisht aktiv që mund të sakrifikohet, duke e bërë atë një kandidat të shkëlqyer për një anodë sakrifikuese. Aplikimet e ujit të kripur kërkojnë anoda zinku. Ato përdoren më së shumti në aplikime detare si kalatat, tanket, timonët dhe trupat e anijeve. Ato përdoren shpesh për tubacione dhe tanke nëntokësore.

Anoda e zinkut përdor karakteristikat e potencialit elektrik, sasinë e plotë dhe cilësinë e aliazhit për të mbrojtur metalin nga korrozioni. Zinku i zhytur në ujë shfaq një fuqi reduktuese prej 1.05 volt më të ulët se ajo e një elektrode referente. Metali tjetër, i cili ka një fuqi reduktuese më të lartë, bëhet katodë e elektrolizuesit kur anoda ndodhet pranë tij. Elektronet lëvizin nëpër mekanizëm dhe largohen me forcë prej tij në vend të metalit të mbrojtur kur një agjent oksidues godet sipërfaqen e metalit.

Prandaj, në vend që metali të mbrohet, ai oksidohet ose gërryhet. Kapaciteti i anodës për të furnizuar rrymë mbrojtëse përpara se të mbarojë rritet me masë. Faktori i shfrytëzimit është një metrikë vendimtare për anodat e zinkut, sepse tregon se sa anodë përdoret përpara se të humbasë cilësitë e saj mbrojtëse. Ky raport mund të përdoret për të përcaktuar se sa kërkohet ky material anodë për një aplikim të caktuar mbrojtës. Meqenëse ndotja në metalin e zinkut mund të zvogëlojë cilësitë e tij mbrojtëse, kalibri i materialeve të elektrodës së zinkut është gjithashtu vendimtar.

Anoda e zinkut në ujërat e ëmbla krijon një film hidroksid zinku në sipërfaqen e tij, duke parandaluar rrjedhjen e rrymës. Për shkak të kësaj, ato janë të dobishme vetëm në aplikimet e ujërave të kripura dhe joefektive në ujërat e ëmbla.

8.45 përjashtuar. TVSH